Olen Oksana Ratilainen, 48 v. kolmen lasten äiti. Olen syntynyt Neuvostoliitossa, asunut lapsuuteni ja nuoruuteni Tallinnassa, ja muutin Jyväskylään 19 vuotta sitten. Olen nähnyt ja kokenut erilaisia elämänmuutoksia. Olen työskennellyt Jyväskylän kaupungilla jo 10 vuotta.

VKK on ensimmäinen puolue, johon olen koskaan kuulunut.

Puolueen arvot ja periaatteet vastaavat minun mielipidettäni.

Puolueen tavoitteet, jotka koen erityisen tärkeänä: Lisätä suoraa demokratiaa esim. kansanäänestysten muodossa. Suomalaisten pitää kollektiivina saada itse päättää omista asioistaan. Suomen on säilytettävä itsenäisenä, puolueettomana ja sotilaallisesti liittoutumattomana maana. Säilyttää omavaraisuuden, elintarvikkeiden ja talouden suhteen. Edistää työllisyyttä ja tukea yrittäjyyttä Suomessa.

Seuraavat Suomea koskevat asiat ja ongelmat huolestuttavat minua eninten: – Nykyhallituksen epälooginen ja epäoikeudenmukainen toiminta perustuslain vastaisesti (Tämä on vahvasti tullut esille koronan aikana ja nyt jatkuu Ukrainan kriisin tilanteessa) – Hallitus provosoi sotatilannetta ja väkisin vetää Suomea Natoon. – Valtamedia kaikin keinoin pelottelee kansa, levittäen vain yhtä totuutta ja propagandaa. Sanavapaus ja erimielisyys ei ole enää sallittu. – Nykyhallituksen aikana otettu yli 40 mrd velkaa, muiden maiden auttamiseen menee valtavat summat rahaa. Mistä sitä löytyisi omalle kansalle? – Hinnat nousee taivaisiin, elintaso on laskenut huomattavasti. – Julkinen terveydenhoito on aivan pulassa. Hoitoon ei pääse tai hoitoon pääsyä joutuu odottamaan kauan. – Sote-alan työntekijät ovat aliarvostettuja ja vähäpalkattuja. -Väestön terveystilanne heikkenee koko ajan. Mielenterveyssairaudet ja huumeiden käyttö ovat lisääntyneet huomattavasti. – Kadut eivät ole enää turvallisia. Rikollisuus ja jengirikollisuus on lisääntynyt. Lähikaupat ja ostoskeskukset on turvattomia paikkoja. – Lasten harrastuksiin vanhemmilla ei ole enää varaa. – Pikavipit ja nuorteiden velkaantuminen on hirveää asia! Nuorille tarjotaan lainaa, kun he vasta harjoittelevat rahan käyttöä. Moni joutuu ulosottoon, mikä edesauttaa syrjäytymistä. – Sateenkaari-propagandaa levitetään jo päiväkoti ikäisille. – Suomen kansa on vaarassa hävitä. Nuoret eivät haluaa enää perustaa omia perheitä eikä synnyttää lapsia. – Maatalouskriisiin pitää puuttua välittömästi. Omavaraisuus on tärkeää. Tällä hetkellä maatiloja lopettaa päivittäin toimintansa.

Mitä minä ehdotan ratkaisuksi näihin ongelmiin :

Enää ei voi olla tietämätön mitä meillä ja maailmalla tapahtuu. Kansalaisten on aika herätä. Nyt alkaa olemaan viimeiset hetket toimia, kohta voi olla liian myöhäistä.